OPĆE INFORMACIJE O UPISIMA U OSNOVNU GLAZBENU ŠKOLU

Pravo upisa u prvi razred osnovnoga glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života i zadovoljila na prijemnoj audiciji.

Osnovna glazbena škola traje 6 godina pa se preporuča upis u 1. razred glazbene škole paralelno s upisom u 3. razred općeobrazovne škole kako bi se istovremeno završile i osnovna općeobrazovna škola i osnovna glazbena škola.

Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi.

Dok roditelji ne nabave instrument može se koristiti školski instrument. Ako učenik odabere instrument violončelo ili trubu, dobiva školski instrument na korištenje do kraja školovanja.

Mogućnost upisa na pojedini instrument ovisi o trenutnom broju slobodnih mjesta i ostvarenim bodovima na prijemnom ispitu.

Kandidati za upis u osnovnu glazbenu školu polažu  prijemni ispit za koji nije potrebno predznanje. Na prijemnom ispitu provjerava se glazbeno pamćenje, ritam i sluh kandidata. To znači da učenik mora otpjevati jednu pjesmicu po svom izboru i ponoviti zadanu melodiju i ritam.

Polaznici se u školu u Virovitici mogu upisati na slijedeće instrumente: glasovir, gitaru, harmoniku, tambure, trubu, saksofon, flautu, klarinet, violončelo, violinu, rog i udaraljke.

Polaznici se u odjel u Suhopolju mogu upisati na slijedeće instrumente: glasovir, gitaru, harmoniku, trubu i rog.

Polaznici se u područnu školu u Pitomači mogu upisati na slijedeće instrumente: glasovir, gitaru, harmoniku, tambure, trubu, flautu i violinu.

Upisi se provode u ljetnom roku u lipnju. Postoje i naknadni  upisi u rujnu, ali tada je sužen izbor ponuđenih instrumenta.

Za sve dodatne informacije slobodno se možete obratiti na e-mail adresu Škole glazbena@vlasimsky.hr  ili u tajništvo na tel. 721-910.

Veselimo se vašem dolasku!