Glazbena škola Jan Vlašimsky obilježava 136. rođendan: Lovro Moslavac proglašen naj učenikom

U povodu obilježavanja 136. godina postojanja i rada Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, danas (srijeda) je u koncertnoj dvorani škole održana svečana sjednica. Kroz program, koji je vodila profesorica Lidija Šunk Kozjak, predstavljen je sažet dio prošlogodišnjeg rada Glazbene škole Jan Vlašimsky.

Nakon izvedbe hrvatske i školske himne, okupljenima, među kojima su bili zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement, zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić te ravnatelji osnovnih i srednjih škola, obratio se i na podršci zahvalio ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević.

– Vi ste jedan od najboljih promotora grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije. Čestitam vam na svim rezultatima, imate punu potporu od Županije i nastavite uspješno raditi. Vi ste naš biser koji trebamo čuvati i njegovati – rekao je M. Klement, nakon kojeg se okupljenima obratila i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac.

– Niste ni svjesni koliko ste prepoznatljivi. Meni je neizmjerno drago kada dođem u druge gradove, da je prvo o čemu čujem Glazbena škola Jan Vlašimsky. O ravnatelju, kakvu on divnu suradnju s ostalim ravnateljima osnovnih i srednjih škola, te kako se zna za našu glazbenu školu. Nastavite ovako dalje, želim vam puno uspjeha. Vi ste jedna od najboljih škola u Hrvatskoj. Ne samo što promovirate sebe, promovirate i naš grad – zaključila je V. Honjek-Golinac.

Nakon uvodnih govora, nastavljen je glazbeni program. Osim pjevačkog zbora škole, veliki pljesak su svojim instrumentalnim nastupima izazvali i učenici osnovne i srednje glazbene škole Palma Ramljak, Tihana Marija Majetić, Filip Cindrić, Gabrijel Radmanić, Filip Kos, Klara Volenik, Karla Britvić i Marko Raič.

Na kraju svečane sjednice, dodijeljena su priznanja učenicima koji su ove školske godine ostvarili iznimne uspjehe i rezultate na regionalnim, međužupanijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima. To su Klara Volenik, Lovro Moslavac, Klara Bezak, Karla Britvić, Filip Kos, Tihana Marija Majetić, Tena Blažević, Lucija Šipek, Lara Pokupić, Palma Ramljak, Sara Vranić, Matija Feketija, Patrik Radmanić, Filip Cindrić, Gabrijel Radmanić, Damjan Relić, Jakov Šoš, Anastazija Čičković, Mia Milković, Šimun Mihaljević, Marko Raič, Lisa Petrović, Una Bjelajac i Lovro Blažević.

Također, klavirist Lovro Moslavac proglašen je naj učenikom osnovne glazbene škole ove školske godine.

Priznanja nisu zaobišla niti djelatnike Glazbene škole Jan Vlašimsky. Za 5 godina rada u školi nagrađene su Noemi Špoljarić i Teodora Zdeličan, za 15 godina Ana Filipović i Đurđica Špiranec te za 20 godina Tihana Sarošević i Damir Mihaljević.

Posebno priznanje dobila je Ivka Jerbić, računovotkinja Glazbene škole Jan Vlašimsky, koja ove godine odlazi u mirovinu.

– Naučila si me puno stvari kada sam došao na mjesto ravnatelja. Jest da si bila „opasna“, ali da toga nije bilo, ne bi ova škola bila toliko odisala kvalitetom. Naravno, ti si uvijek naša i nikada te nećemo zaboraviti, gledat ćemo da uvijek budeš među nama na bilo koji način – emotivno je zaključio Damir Mihaljević.

– Kad je moj šef došao, prije dosta godina, u Gradu su me pitali kako je novi ravnatelj. Ja sam samo rekla da sam 43 godine trpala brojke u kockice svim ravnateljima, tako ću i ovom. Mirovina mi nije bitna kolika bude, samo da što duže traje – svojom simpatičnom izjavom smijeh i pljesak je izazvala Ivka Jerbić.

(www.icv.hr, eat; foto: M. Rođak)

Glazbena škola Jan Vlašimsky obilježava 136. rođendan: Lovro Moslavac proglašen naj učenikom