Gradonačelnik Kirin obišao novouređeni prostor Glazbene igraonice u Centru kulture – interes djece sve veći

Nakon što je Glazbena škola Jan Vlašimsky 2019. godine proglašena najboljom glazbenom školom u Republici Hrvatskoj, i ovako velik interes učenika za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje se dodatno povećao. Velik je interes djece i za Glazbenu igraonice te ih je ove godine, prema riječima ravnatelja Damira Mihaljevića, upisano 100-tinjak.

Osim toga, Glazbena škola od ove godine ima i odjele za udaraljke i rog, za što su dobili suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, te se samim time javila i potreba za dodatnim prostorom.

Stoga je Grad Virovitica Glazbenoj školi ustupio prostore u Centru kulture gdje je ovih dana preseljena Igraonica. Isto tako, u Centru kulture će se održavati i nastava za udaraljke.

Zahvalio bih Gradu Virovitici što nam je omogućio dodatan prostor za korištenje jer u školi nema kapaciteta kako bi se najmanjima omogućilo kvalitetno predškolsko obrazovanje. Igraonica je otvorena ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom od 16,00 do 20,00 sati, a zainteresirani za upis mogu se javiti nastavnicama predškolskog odgoja koje će ih dalje uputiti u proces upisa, rekao je ravnatelj GŠ Jan Vlašimsky Damir Mihaljević.

Novouređeni prostor Glazbene igraonice obišao je danas i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin koji je istaknuo kako je ovo samo privremeno rješenje do izgradnje nove Glazbene škole u kojoj će svi odjeli glazbenog obrazovanja biti objedinjeni na jednom mjestu.

Čestitam ravnatelju i svim nastavnicima i profesorima na brojnim uspjesima i širenju djelatnosti. To u potpunosti opravdava projekt izgradnje nove škole s koncertnom dvoranom. Drago mi je što je interes djece ovako velik što djeca ne dolaze samo s područja grada Virovitice, već i iz okolnih mjesta, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin. (virovitica.hr)