KONCERT GLAZBENE ŠKOLE Raskošan program i brojni talenti publici su bili najljepši poklon za Dan škole

Nakon dugo vremena (zbog mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa), Virovitičani i gosti mogli su uživati u prekrasnom i bogatom koncertu na otvorenom. I to na šetnici ispred Gimnazije Petra Preradovića, gdje je sinoć (ponedjeljak) održan tradicionalan koncert Glazbene škole Jan Vlašimsky.

Pravu glazbenu poslasticu u kojoj su učenici i profesori dokazali znanje i talent i titulu najbolje glazbene škole u Hrvatskoj pripremili su u povodu Dana škole i završetka školske godine. Publiku su počastili raznovrsnim repertoarom – od klasike do jazza, od poznatih glazbenih filmskih hitova do skladbi i izvedbi s vlastitim potpisom.

Bio je to događaj koji je obuhvatio sve – glazbenu igraonicu, zbor osnovne Glazbene škole, komorne sastave, gitare, tamburaški orkestar osnovne glazbene škole, tamburaški orkestar HPD-a Rodoljub, jazz radionicu te puhački i simfonijski orkestar škole. U završnom dijelu programa pozornica je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, zahvaljujući koncertu harmonikaša u sklopu realizacije projekta VI-VU tri škole (Virovitica-Vukovar-Vinkovci) u kojem su u isto vrijeme nastupila čak tri okrestra.

SURADNJA FORMULA USPJEHA

Rođendan škole i završetak još jedne godine ispunjene izazovima u nastavi,  vježbama i probama čestitali su učenicima i profesorima gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima i brojni gosti, među kojima i gradski i županijski pročelnici za društvene djelatnosti, predstavnici turističkih zajednica i drugi.

Ravnatelj Damir Mihaljević nije mogao skriti ponos kada je najavio početak programa, istaknuvši kako se ove godine škola može pohvaliti, unatoč pandemiji koronavirusa, izvrsnim rezultatima na brojnim natjecanjima. Osvojili su tako 26 nagrada na međunarodnim natjecanjima od čega 10 prvih nagrada, 15 nagrada sa županijskih natjecanja od kojih 6 prvih nagrada. Na državnom natjecanju Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga učenici su osvojili 5 nagrada, od kojih su 2 prve nagrade i prva mjesta.

-Večeras svima vama od srca zahvaljujem prvo što nas podupirete u našem radu, a zatim i što ste došli na naš koncert. Hvala na potpori Gradu Virovitici, Virovitičko-podravskoj županiji i svima koji su uz nas. Formula je jasna – učenici, profesori i roditelji, jedni bez drugih ne mogu i tada dolazi do ovih rezultata. Večeras ćemo vam pokazati ljude koji kroje kulturu grada Virovitice i ponosni smo na svakog našeg učenika i profesora – rekao je ravnatelj D. Mihaljević.

Kao posljednji u nizu uspjeha škole, ravnatelj je naveo „svjež“ spot glazbene Igraonice, koja je osmislila vlastitu verziju poznatog hita „Sweet child o’ mine“, legendarnih Guns n Rosesa. Spot u kojem oko 80 malih rokera pjeva i svira šuškalicama pod mentorstvom učiteljica Dijane Sulimanac i Ane Filipović prošlog tjedna objavljen je na stranicama škole i postao je hit na društvenim mrežama, koje je u samo nekoliko dana pregledalo više od 600.000 ljudi. Spot potpisuje Foto As.

Čestitke za sve te uspjehe stigle su i od virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina.

-Kao prvo, svima uključenima u rad Glazbene škole – učenicima, profesorima, ravnatelju, roditeljima želim čestitati Dan škole. To da je riječ o najboljoj glazbenoj školi u Hrvatskoj nikada ne smijemo zaboraviti, pogotovo jer smo na tu činjenicu ne samo ponosni, već i zato što iza te titule stoji silan rad i trud brojnih ljudi koji će i danas na koncertu prezentirati svoj rad, znanja i vještinu. Čestitke svim učenicima i mentorima koji su osvojili nagrade ove godine, čestitam i svim jubilarcima, kao i glazbenoj Igraonici koja okuplja naše najmlađe – naglasio je I. Kirin.

RASKOŠ TALENATA

Koncert je obuhvatio više od trideset nastupa u kojima je publika glazbom provedena kroz brojne stilove i mogućnosti instrumenata tako virtualno prošetala cijelim glazbenim svijetom. U nastupu su uživale sve generacije, od djece do umirovljenika, među kojima je bilo onih koji su i zaplesali, poneseni ritmom živih tonova.

A energičnim nastupom triju škola iz Virovitice, Vukovara i Vinkovaca trosatni koncert je priveden kraju. Riječ je o školama koje su sudjelovale u projektu VI-VU tri škole (Virovitica-Vukovar-Vinkovci), a na inicijativu virovitičke profesorice harmonike Beatrice Šušak i njenih kolega iz ovih dvaju gradova.

Na virovitičkom koncertu tako su u isto vrijeme nastupila čak tri orkestra glazbenih škola – iz Vinkovaca, Virovitice i Vukovara, koji su vrijedno pripremali zajednički program kroz cijelu školsku godinu i u kojem je vrijedno sudjelovalo 50 učenika i njihovih profesora.

Na izvrsnoj suradnji i u vrijeme epidemije koronavirusa i na svim izazovima u okviru projekta ravnatelj D. Mihaljević je zahvalio ravnateljicama glazbenih škola Lidiji Miletić iz Vukovara (Glazbena škola Vukovar pri OŠ D. Tadijanovića) i Dinki Peti (Glazbena škola J. Runjanina Vinkovci). Ravnateljice su izrazile zadovoljstvo sudjelovanjem u projektu, a koji im je omogućio da dobru suradnju i rad s mladim, talentiranim učenicima podignu na veću razinu, na zadovoljstvo svih sudionika.

Bila je ovo prilika i da svoje jubilarne nagrade prime voditelji, nastavnici i profesori te učenici koji su na natjecanjima osvojili nagrade.

Budući da prošle godine zbog pandemije nije bilo svečanog obilježavanja Dana škole, nagrade su dodijeljene i onima koji su u 2020. ostvarili pravo na jubilarnu nagradu. Oni su:

 1. IVKA JERBIĆ  – 40 godina
 2. LIDIJA ŠUNK-KOZJAK  – 30 godina
 3. BILJANA SPASENOVSKI – 30 godina
 4. MIRNA MIHALKOVIĆ – 15 godina
 5. PERICA MIHALJEVIĆ  – 15 godina
 6. SANJA SPAHIJA – 10 godina.

Ovogodišnji jubilarci su:

 1. DAVORIN MUHEK  – 35 godina
 2. KAROLINA PETROVIĆ – 20 godina
 3. DEAN PREMRL – 20 godina
 4. ŽELJKA BANČIĆ– 15 godina
 5. ZVONIMIR GADANEC  – 15 godina
 6. ANTONIO BARANAŠIĆ– 10 godina
 7. TOMISLAV VRABAC – 10 godina
 8. BARBARA BOGOJEVIĆ – 5 godina
 9. KATARINA KARAKAŠ SPIROSKI – 5 godina
 10. DIJANA SULIMANAC – 5 godina
 11. ĐURĐICA CENGER – 5 godina
 12. JURICA HRENIĆ – 5 godina
 13. JURICA PERHARIĆ – 5 godina
 14. MARIO PETRINJAK – 5 godina.

Zavirite u našu galeriju i otkrijte bogatstvo koncerta kojim su se naši mladi glazbenici i njihovi profesori i mentori sinoć predstavili publici.

(www.icv.hr, mlo)

KONCERT GLAZBENE ŠKOLE Raskošan program i brojni talenti publici su bili najljepši poklon za Dan škole