UPISI U PRIPREMNO OBRAZOVANJE – PREDPRIJAVE

Želite pohađati glazbenu školu, a stariji ste od 12 godina?

Nije kasno, još uvijek možete završiti glazbenu školu. Pripremno obrazovanje traje dvije godine i prvenstveno je namijenjeno učenicima bez prethodno završenog osnovnog glazbenog obrazovanja.

Završetkom 1. i 2. pripremnog razreda dobivate svjedodžbu kao da ste završili 6. razred osnovne glazbene škole.

U našoj školi mogu se upisati pripremni razredi za sljedeće instrumente: tambure, klarinet, saksofon, trombon, truba, tuba, solo pjevanje i teorijski smjer.

U prvi razred pripremnog obrazovanja mogu se upisati kandidati nakon uspješno položenog prijamnog ispita glazbene darovitosti (ispit sluha, glazbenog pamćenja i ritma).

U prvi razred pripremnog obrazovanja mogu se upisati kandidati do navršenih 15 godina života, a iznimku čine temeljni predmeti: tuba do navršenih 18 godina života te solo pjevanje do navršenih 20 godina za učenice i solo pjevanje do navršene 22 godine života za učenike.

Kandidati se za upis u prvi razred pripremnog obrazovanja prijavljuju putem aplikacije www.upisi.hr (kao i kandidati koji se upisuju u prvi razred srednje škole).

Prije prijave obrazovnog programa u aplikaciji, svi kandidati koji nisu 8. razred obvezni su javiti se upisnom koordinatoru Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica kako bi se aktivirala mogućnost prijave kandidata. Tek nakon aktivacije, kandidat će biti u mogućnosti prijaviti obrazovni program. Kandidati se prijavljuju putem elektroničkog identiteta iz sustava AAi@EduHr (CARNET lozinka iz osnovne škole).

Postupak upisa propisuje se Natječajem za upis učenika u srednju glazbenu školu a koji objavljujemo na našim mrežnim stranicama do kraja lipnja.

Do tada, molimo Vas da ispunite predprijavnicu