Upisi u osnovnu glazbenu školu 2020./2021.

Poštovani roditelji i dragi učenici, budući glazbenici,

Ovim putem želimo Vas informirati o osnovnoškolskom glazbenom obrazovanju i upisima u osnovnu glazbenu školu.

Pravo upisa u prvi razred osnovnoga glazbenog obrazovanja imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života i zadovoljila na prijemnoj audiciji.

Osnovna glazbena škola traje 6 godina pa se preporuča upis u 1. razred glazbene škole paralelno s upisom u 3. razred općeobrazovne škole kako bi se istovremeno završile i osnovna općeobrazovna škola i osnovna glazbena škola.

Polaznici se u školu u Virovitici mogu upisati na slijedeće instrumente: glasovir, gitaru, harmoniku, tambure, trubu, saksofon, flautu, klarinet, violončelo i violinu.

Polaznici se u odjel u Suhopolju mogu upisati na slijedeće instrumente: glasovir, gitaru, harmoniku, trubu.

Polaznici se u područnu školu u Pitomači mogu upisati na slijedeće instrumente: glasovir, gitaru, harmoniku, tambure, trubu, flautu i violinu.

Dva puta tjedno učenici pohađaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od trećeg razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar). Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi.

Dok roditelji ne nabave instrument može se koristiti školski instrument. Ako učenik odabere instrument violončelo ili trubu, dobiva školski instrument na korištenje do kraja školovanja.

Mogućnost upisa na pojedini instrument ovisi o trenutnom broju slobodnih mjesta i ostvarenim bodovima na prijemnom ispitu.

Kandidati za upis u osnovnu glazbenu školu polažu  prijemni ispit za koji nije potrebno predznanje. Na prijemnom ispitu provjerava se glazbeno pamćenje, ritam i sluh kandidata. To znači da učenik mora otpjevati jednu pjesmicu po svom izboru i ponoviti zadanu melodiju i ritam.

Prijamne audicije se organiziraju u dva ispitna roka: ljetni (lipanj) i jesenski rok (kolovoz).

Postupak upisa propisuje se Natječajem za upis polaznika u prvi razred osnovnoga glazbenog obrazovanja za pojedinu školsku godinu a koji objavljujemo na našim mrežnim stranicama krajem svibnja.

Do tada, molimo Vas da ispunite predprijavnicu a nakon objave termina prijamnih ispita svi koji su se prijavili pristupit će prijemnom ispitu.


Prijavnica (Predprijava) za prijamni u 1. razred osnovne glazbene škole šk. god. 2020./2021.

Od 15. svibnja počinju prijave za prijamni ispit za upis u 1. razred osnovne glazbene škole. Termini prijamnih ispita biti će naknadno objavljeni.


Draga djeco ako se ne možete odlučiti koji bi instrument svirali, neki od naših učitelja su predstavili svoje instrumente pa pogledajte!