Završen VIMM 2019. u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky: Prvo mjesto osvojio Filip Krznarić

Završen je šesti po redu Virovitica International Music Meeting – VIMM 2019., u organizaciji „Glazbe na kvadrat d.o.o.“ i Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Riječ je o spoju seminara, koncerta i natjecanja namijenjenima učenicima i studentima. Glazbeni je to događaj putem kojeg se okupljaju klarinetisti svih uzrasta koji se žele usavršavati u tehnikama sviranja, umijeću nastupanja i natjecanja te kako bi se popularizirao ovaj instrument.

Tijekom četiri dana, gotovo 30 polaznika radilo je s eminentnim profesorima na bazičnim tehnikama disanja, prsnim tehnikama, položaju usta, ljepoti izražaja tona te mnogim drugim finesama. Ovogodišnji predavači bili su svjetski poznati profesori: Radovan Cavallin iz Španjolske, izvanredni profesor na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji i prvi klarinet Zagrebačke filharmonije Davor Reba te profesor Gabor Varga iz Budimpešte, a svojim su bogatim iskustvom uputili polaznike u umjetnost nastupanja i naučili ih kako se nositi sa psihološkim izazovima koje nose nastupi i natjecanja.

U natjecateljskom dijelu, prvo mjesto je osvojio klarinetist Filip Krznarić, polaznik 5. razreda Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Kako bi prezentirali naučeno, polaznici VIMM-a 2019. su zajedno sa svojim predavačima u dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky održali koncert.

foto: D. Reba