Učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky u društvu “najbolji od najboljih”

U velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije u Virovitici održana je tradicionalna svečanost nagrađivanja najboljih učenika s područja županije, odnosno učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima u tekućoj školskoj godini, kao i njihovih mentora. Ove godine je nagrađeno 9 učenika i 9 mentora iz osnovnih te 19 učenika i 10 mentora srednjih škola.

Prisutne je uoči svečanosti dodjele nagrada pozdravila pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, koja je istaknula kako je ponosna što osnovne i srednje škole s područja Virovitičko-podravske županije svake godine pokazuju sve bolje rezultate.

– Virovitičko-podravska županija može biti sretna što je u protekloj godini 30 posto učenika obuhvaćeno svim razinama natjecanja, od školske do županijske, od tih 30 posto 10 posto je onih koji su bili na županijskoj razini natjecanja, a eminentan je broj onih učenika koji su sa svojim mentorima ostvarili rezultate na državnoj razini. – rekla je Vesna Šerepac.

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak također se obratila učenicima i njihovim mentorima naglasivši kako joj je iznimna čast što se ovom prilikom nalazi u društvu “najboljih od najboljih” u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Bitno je ulagati u sustav obrazovanja, u infrastrukturu, ali najbitnije je ulaganje u ljude te u znanje jer znanje vam nikada nitko ne može uzeti i ono vam daje komparativnu prednost. – rekla je, između ostalog, Sanja Bošnjak.

Vrijednim učenicima i njihovim mentorima prigodne poklone uručile su obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i pročelnica Vesna Šerepac, a događaj su svojim glazbenim nastupima uveličali učenici Osnovne glazbene škole Slatina te Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

Popis nagrađenih učenika preuzmite OVDJE