Odličan uspjeh naših djevojčica na festivalu “Čarobna frula”

Ovoga vikenda u Zagrebu se održao dječji međunarodni festival “Čarobna frula”. Festival je trajao tri dana, a na njemu su se predstavila djeca iz Slovenije, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Iz Virovitice su na Čarobnoj fruli nastupila djeca iz glazbene igraonice G.Š. Jan Vlašimsky.

U prvoj kategoriji predstavila se Rahela Drvenkar (solistica) s plesačicama Matijom Brozović i Hanom Deskar. Djevojčice su osvojile prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda i time izborile mjesto u finalu, a izvele su pjesmu “Želimo znati” (Premrl/Tonček/Premrl).

U kategoriji dueta nastupile su Nina Rajnović i Klara Volenik s pjesmom “Jedna nota mala” (Premrl / Tonček / Premrl) te također osvojivši prvu nagradu ocjenjivačkog suda izborile mjesto u finalu.

U istoj kategoriji “Žabu Rabu” (E.Braje/E. Braje/ D.Braje, Premrl) otpjevale su Kiara Despotovski i Neva Barčanac te osvojile 3. mjesto ocjenjivačkog suda.

U finalu naše Virovitičanke također su izborile sjajan plasman. Rahela, Matija i Hana u svojoj su kategoriji dobile 2. nagradu žirija, a Nina i Klara u kategoriji dueta također 2. nagradu žirija.

Čestitke djevojčicama!