FOTO: Obilježen Dan škole

Koncertom učenika nagrađenih na ovogodišnjim međužupanijskim, regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama, Glazbena škola Jana Vlašimskog započela je dvodnevno obilježavanje Dana škole i 129 godina osnutka Glazbene škole u Virovitici. Izvodeći skladbe koje su izvodili i na natjecanjima i smotrama, brojne goste obradovali su solisti na raznim glazbalima, kao i tamburaški te harmonikaški orkestar te pjevački zbor škole potpomognut puhačima, bas gitarom, klavirom i bubnjevima.

O ovoj vrijednoj obljetnici kao i o aktivnostima škole koju danas pohađa 394 polaznika na 13 različitih glazbala i s kojima radi 36 djelatnika, govorio je ravnatelj Damir Mihaljević, a u ime Grada Virovitice sve učenike, njihove profesore i ostale djelatnike škole, pozdravila je predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss.

Ravnatelj Damir Mihaljević na kraju koncerta uručio je priznanja nagrađenim učenicima, njihovim mentorima i korepetitorima, a posebne nagrade dobili su djelatnici jubilarci. Za 35 godina rada Ivka Jerbić, za 25 godina rada Lidija Šunk Kozjak i Biljana Spasenovski, za 10 godina rada Damir Mihaljević, Mirna Mihalković i Perica Mihaljević, te za 5 godina rada Sanja Spahija.

Drugog dana koncerta, s početkom u 18 sati u koncertnoj dvorani škole nastupiti će učenici Glazbene škole Jana Vlašimskog i njihovi gosti, Puhački orkestar i Pjevački zbor Glazbene škole iz Radeča iz Slovenije, s kojima naša glazbena škola već dvije godine uspješno surađuje. (www.icv.hr)