Odličan koncert Vladimira Babina i Zlatka Baraća

U Glazbenoj školi Jana Vlašimskog u Virovitici održan je koncert evergreena, jazz i klasične glazbe na kojem su nastupili vrsni hrvatski glazbenici, pijanist Vladimir Babin i saksofonist Zlatko Barać, koji su iskoristili ovu prigodu da uz redovan repertoar, izvedu i nekoliko jazz skladbi sa svog prvog zajedničkog albuma pod nazivom “Moodology”.

Prvi dio koncerta izveo je maestro Babin koji je virtuozno odsvirao nekoliko vrlo zahtjevnih skladbi poznatih majstora klasike Chopina, Rahmanjinova, Papandopuloa, Albeniza, Sorkočevića i drugih. U drugom djelu koncerta na uglavnom evergreen i jazz skladbama pridružio mu se vrhunski saksofonist Zlatko Barać, a tad je uslijedila i završnica iznenađenja. Na pozornici im se pridružio i naš najbolji mladi saksofonist Luka Relić u jednoj od najpoznatijih balada svih vemena “Yesterday” od Beatlesa. U samoj završnici koncerta Babinu i Baraću u dvije jazz skladbe pridružio se i iskusni virovitički bubnjar i dugogodišnji glazbeni suradnik Zlatka Baraća, Darko Merc.

Svim izvođačima, veliku zahvalnost na ovom odličnom koncertu uputio je u ime organizatora i domaćina, ravnatelj Glazbene škole Jana Vlašimskog Damir Mihaljević. (www.icv.hr)