FOTO: Seminar za klarinetiste završio natjecanjem i zajedničkim koncertom polaznika iz Hrvatske, Engleske i Kanade

Četverodnevni seminar za klarinetiste u organizaciji virovitičke Glazbene škole i tvtke Glazba na kvadrat d.o.o, koji se pod pokroviteljstvom Grada Virovitice od 18. do 21. travnja održao u Glazbenoj školi Jana Vlašimskog, završio je natjecanjem i zajedničkim koncertom polaznika iz Hrvatske, Engleske i Kanade.

Na natjecanju je sudjelovalo 25 od 27 polaznika seminara, a održalo se u tri kategorije. Prvo mjesto u kategoriji osnovnih glazbenih škola osvojio je Ivan Lazić, drugi je Andrija Novoselec, a treće mjesto pripalo je našem učeniku Vedranu Gvojiću. Četvrti je također učenik naše glazbene škole Petar Rajnović.

U kategoriji srednjih škola prvi je Nathan Ukalović, drugo mjesto pripalo je Duji Staniću, treće Urški Župan, a četvrto Emmi Štern. U najstarijoj kategoriji, studentima glazbe, najbolja je bila Dunja Paprić iz Zagreba, drugi je bio Sebastijan Sarapa, također iz Zagreba, a treće mjesto osvojila je Emily Willson iz Velike Britanije. Nagrade najboljima i priznanja svim polaznicima uručili su voditelji seminara, svjetski poznati profesori klarineta Nicholas Cox, Radovan Kavalin i Davor Reba. U sklopu koncerta koji je uslijedio prije podjele nagrada nastupili su solisti i orkestar klarineta kojim je dirigirao gost, profesor Tomaž Kmetič iz Slovenije.

Pozdravnu riječ u uvodnom djelu ovog vrlo značajnog glazbenog događaja, u ime Grada Virovitice dao je pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica, a u ime organizatora, ravnatelj Glazbene škole Damir Mihaljević.