Premijerno prikazan “The mjuzikl – Mikeshky blues”

Da je spoj teatra i glazbene škole nešto sasvim prirodno imali su prilike od listopada protekle pa sve do ožujka ove godine dokazati učenici i profesori Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica u suradnji sa lutkaricom i glumicom Kazališta Virovitica Aleksandrom Demše i Berislavom Cimermanom. I potvrdili su! Naime, 5. lipnja u prepunoj dvorani Kazališta Virovitica premijerno je prikazan prvi mjuzikl nastao u produkciji virovitičke glazbene škole naziva „The Mjuzikl- The Mikeshky Blues“. Motivi za originalnu glazbu koju potpisuje Dean Preml i tekst mjuzikla koji je potekao iz pera Berislava Cimermana, proizašli su iz bogate kulturne i povijesne baštine virovitičkog kraja te obrađeni i prezentirani uz pomoć suvremenih teatarskih postupaka.

Obogaćen uistinu očaravajućim vokalnim izvedbama učenika, The Mikeshky Blues sabrao je na jednom mjestu brojne glazbene žanrove, od reaggea, punka, sakralne glazbe do bluesa i klasičnih obrazaca. Netom prije premijerne izvedbe, mnogobrojni posjetitelji mogli su pogledati malenu predstavu, super talent show „Zvijezde pojma nemaju“ polaznika Malog dramskog studija Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ ujedno i scenarista predstave. Svečanoj premijeri, između ostalih nazočili su gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica, Ivana Pilko Čunčić, voditeljica službe za posebne programe, strategije i međunarodnu suradnju pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta koje je prvi mjuzikl virovitičke glazbene škole i uvelike potpomoglo.

Na kraju premijerne izvedbe svim nazočnima obratio se ravnatelj Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitica, Damir Mihaljević naglasivši ogroman kreativni potencijal učenika glazbene škole, ne samo u glazbi, nego i u plesnim vještinama, ali i u glumi. Uz zahvalu učenicima i svima uz čiju potporu mjuzikl ne bi ugledao svjetla pozornice, Damir Mihaljević posvetio je mjuzikl svim stradalima u poplavama, a samim time i ovaj „koncert“ izašao je iz svojih okvira, izašao da bi se makar i skromnim donacijama pomoglo onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija… (www.icv.hr, mh; Fotografije: Matija Rođak)