Praizvedba mjuzikla “The Mjuzikl – Mikeshky Blues” u produkciji Glazbene škole Jan Vlašimsky 5. lipnja u Kazalištu Virovitica

U četvrtak, 5. lipnja, u Kazalištu Virovitica u 19 sati bit će praizveden mjuzikl „The Mjuzikl –Mikeshky Blues“ nastao u produkciji Glazbene škole Jan Vlašimsky. Riječ je o autorskom projektu u kojem su, uz učenike i nastavnike glazbene škole sudjelovali vanjski suradnici, akademska glumica i lutkarica Aleksandra Demše (Kazalište Virovitica) i mag. psych. Berislav Cimerman, redatelj i autor teksta. Autor većine originalne glazbe je prof. Dean Premrl. Radi se o jedinstvenoj inicijativi u nas, s obzirom na to da su slične koprodukcije uglavnom bile izvođene u suradnji umjetničkih akademija i/ili teatara, a ovo je prvi put da se jedna glazbena škola odlučila na takav korak. Pripreme na predstavi počele su još u listopadu prošle godine, a neki od motiva za originalnu glazbu i tekst dio su bogate kulturne i povijesne baštine virovitičkog kraja, ali su obrađeni i prezentirani uz pomoć suvremenih teatarskih postupaka, a u mjuziklu su zastupljeni i brojni glazbeni žanrovi, od reaggea, punkai sakralne glazbedo bluesa i klasičnih obrazaca.

S obzirom na to da nije rijedak slučaj da se život i teatar poklapaju ili preklapaju na neke čudnovate načine, moramo istaknuti kako smojoš početkom godine glazbeno obradili poslanicu Augusta Šenoekoju je on u Hrvatskom narodnom kazalištuu Zagrebuuputio svim građanima Hrvatske u vjerojatno prvoj takvoj našoj nacionalnoj humanitarnoj akciji u povijesti kako bi se pomoglo žiteljima Viroviticekoju je 1871. godine pogodio katastrofalni požar. Uskoro će tako u javnost izići snimka i video spot te skladbe koju bi u potpunosti posvetili stradalima u nedavnim poplavama i pozvali građane da se priključe nekoj od humanitarnih inicijativa za ublažavanje posljedica te katastrofe.

Praizvedba: 5. lipnja u 19 sati u Kazalištu Virovitica

Virovitičko kazališno ljeto: 15. lipnja u 21 i 30 sati,  park Dvorca Pejačević