Klavirski koncert i seminar prof. Vladimira Babina

Od 06. – 08. travnjaVirovitički glazbenici bit će počašćeni gostovanjem jednog od ponajboljih hrvatskih pijanista, Vladimira Babina. U ponedjeljak 07. travnja u 19.30h u Dvorani glazbene škole, profesor Babin održat će solistički koncert „Od klasike do jazza“. Bit će to prava poslastica za ljubitelje glazbe u našemu gradu, izjavljuju s radošću i iščekivanjem djelatnici glazbene škole. Nakon bure oduševljenja koju je prof. Babin pokrenuo svojim nastupom prošle godine, sigurni smo da će ovaj atraktivan program Virovitička publika ponovno prihvatiti s oduševljenjem.

Bit će to uvod u VIROVITIČKU KLAVIRIJADU, 2.Međužupanijsko natjecanje mladih pijanista u kojem će profesor Babin posvetiti svoje vrijeme učenicima i učiteljima klavira kroz kreativne radionice i Masterclass.
Prema sudu glazbene kritike pijanist Vladimir Babin jedan je od najeminentnijih predstavnika srednje generacije hrvatskih pijanista. Solistički repertoar Vladimira Babina obuhvaća djela svih stilskih razdoblja, a posebnu sklonost izražava prema hrvatskim autorima. Osim klasikom, Babin često nastupa i kao vrstan jazz pijanist. Uz održavanje pijanističkih seminara, redovno sudjeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na pijanističkim natjecanjima. Od 1997. docent, a od 2007. godine pročelnik Područnog odjela Muzičke akademije Zgreb, u Rijeci. Iz svega navedenog lako je zaključiti da dobre glazbe i atmosfere neće nedostajati, a ulaz na koncert je slobodan. Ponedjeljak, 07.travnja u 19.30h, Dvorana Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica! „Od klasike do jazza“ i pijanist prof.Vladimir Babin.

httpv://youtu.be/G7a4asVWPzY

Dobro došli!