Virovitičani osvojili Kukuriček!

Kukurikalo se glasno sinoć u đurđevačkoj sportskoj dvorani iz stotinjak veselih, malih grla. Pjevalo se o ljubavi i djetinjstvu, o mami i medi, o lovu na bakterije i slovarici, Dravi i poštaru, o svemu onome što djeca vole, a publika u dvorani osmog po redu Dječjeg međunarodnog glazbenog festivala „Kukuriček”, je pokazala da najviše voli pjesmu „Mama”. Uradak je to 14-to godišnje kantautorice Lamije Belošević koja je uglazbila stihove Daliborke Carević, dobila aranžman T. Eterovića i uz Dječji zbor „Arija” osvojila festivalsku publiku u dvorani.

Stručni žiri, u kojem su i ove godine radili Arsen Dedić, Hrvoje Hegedušić, T. Preradović i I. Mihajlović, Veliku nagradu „Kukuričeka”, Grand Prix, Međunarodnog dječjeg festivala dodijelio je skladbi „Moja Drava” Edite i Darka Braje, a koju su izveli mali Virovitičani, Laura Marin i zbor Glazbene škole Jan Višinsky.

„Moja Drava” je po ocjeni stručnog žirija dobila nagradu i za najbolju skladbu, a pjesma „Frula iz sna” nagradu za najbolji tekst. Napisala ga je Suhopoljka, Sunčica Orešić, koja godinama uspješno surađuje s aranžerom Davorom Jendrašićem. Njemu je pak, za pjesmu „Kapla v boji” ove godine zasluženo pripala nagrada za aranžman.