Učenici nazočili koncertu Dunje Vejzović

U prepunoj Crkvi sv. Roka u Virovitici jučer je održan koncert naše operne pjevačice Dunje Vejzović u pratnji Đorđa Stanetija. Doista izniman glazbeni događaj oduševio je publiku. Koncert je održan u sklopu 15. dana Milka Kelemena, a nazočio mu je i sam Milko Kelemen što je posebno inspiriralo proslavljenu opernu pjevačicu da publici priušti nezaboravnu večer pred jednim od, u svjetskim razmjerima gledano, najizvođenijim skladateljem suvremene glazbe.

Na programu su se našla djela P. I. Čajkovskog: Usred bala, Pjesma Ciganke, Opet kao nekada i Uspavanka, H. Duparca: Extase, E. Chaussona: Le Temps des Lillas (Vrijeme ljiljana), G. Fauréa: Toujours (Uvijek), F. P. Tostijja: Aprile (Travanj) i L`Ultima Canzone (Posljednja pjesma), F. Chopina: Nokturno za klavir u H- duru op. 62. br. 1 i na kraju djelo Milka Kelemena Die sieben Plagen ( Sedam pošasti ) na tekstove F. Arrabala za solo glas.

Mnoštvo isprepletenih emocija navrlo je sa svih strana na posjetioce, a da dojam bude potpun na kraju je mezzosopranistica izvela i Ave Mariju koja je bila točka na i jedne izuzetne večeri u Virovitici.

Među brojnim posjetiteljima, koncertu su nazočili i učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica.

11. listopada 2009. – Novosti