Održan koncert virovitičkog Brass-a „Ususret kanadskoj turneji“

U Glazbenoj školi Jan Vlašimsky Virovitica jučer je održana tiskovna konferencija na kojoj je voditelj glazbenog sastava Brass quintet garad Virovitice, Mario Kolarević, nazočnim novinarima predstavio skorašnju kanadsku turneju.

Podsjećamo, turneju organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Hamiltona, a virovitički glazbenici tokom 14-dnevne turneje nastupiti će u Torontu, Hamiltonu Mississaugi i Wellandu. Osim toga, gostovati će na Hrvatskom radiju Toronto, a među ostalima primit će ih i predstavnici hrvatskog konzula iz Mississauge.

Prije nekoliko dana članovi Brass quinteta grada Virovitice gostovali su u sklopu HRT-ove emisije Dobro jutro Hrvatska gdje su također predstavili svoju turneju u Kanadi. Nakon tiskovne konferencije, u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica, održan je koncert glazbenika koji su se domaćoj publici predstavili izvedbom klasičnih i zabavnih skladbi.

Generalni sponzor turneje je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, dok su gostovanje u Kanadi potpomogli Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica i virovitička građevinska firma Prajo & Co.

29. listopada 2009. – Novosti