Nakon četvrt stoljeća harmonikaški orkestar ponovno na međunarodnom natjecanju u Puli

Učenici GŠ Jan Vlašimsky su sudjelovali na 37. međunarodnim susretima harmonikaša u Puli od 24.-28.travnja. Maja Rajnović je u kategoriji B1 osvojila drugu nagradu a Kristina Morel u kategoriji C1 treću nagradu. To je već četvrtu godinu zaredom zapažen rezultat učenika pod mentorstvom učiteljice Beatrice Šušak.

Veliki uspjeh postigao je i harmonikaški orkestar praćen udaraljkašima nastupivši na tom natjecanju nakon 25.godina pauze i osvojivši u kategoriji A drugu nagradu pod dirigentskom palicom Beatrice Šušak .Nagrada je neizrecivo vazna jer prosudbena komisija u sastavu: Slavko Magdić, Ladislav Horak, Miroslav Homen, Claudio Furlan, Denis Modrušan, Boris Lenko i Neven Radaković u toj kategoriji nije dodijelila prvu nagradu.

„To je veliki uspjeh za našu školu posebice nastup harmonikaškog orkestra koji je nastupio nakon 25 godina pauze a svima je dobro poznata činjenica kako je orkestar 70.-tih i 80.tih godina prošlog stoljeća redovito sudjelovao na tom natjecanju koje datira još od 1964.god. te se odrzavalo svake godine sve do 1983.godine. Od 1983. god. do 2007.god. natjecanje ima bienalni karakter, a od 2008.godine se održava svake godine. Natjecatelje ocjenjuje međunarodni žiri sastavljen od eminentnih glazbenih pedagoga, koncertista, dirigenata i skladatelja .Zahvaljujemo roditeljima koji su participirali u plaćanju putovanja te gradskim tvrtkama: Flora , Virkom i Plin Vtc na doniranim novčanim sredstvima jer bez njih odlazak na ovo natjecanje ne bi bio ostvariv“, istakla je ravnateljica GŠ Jan Vlašimsky Karolina Petrović .

08. svibnja 2012. – Novosti